whatsapp

Ilıca tepesi mahzun ve çaresiz

ANALİZ 17.11.2019 - 12:32, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Ilıca tepesi mahzun ve çaresiz

Eskiden Seydişehir için şifa, Ilıca için ise sefa derlerdi büyüklerimiz. Gerçekten Ilıca’da sefa yapılırdı. Artık, burasının sefası da kalmadı maalesef. Gün geçtikçe gerilemekte, ilgisizlikten adeta bir kır havasına bürünmüş durumda. Başta kendim dâhil olmak üzere bunun vebali herkese düşmektedir. Çünkü Ilıca gidiyor ve bizlerde maalesef bakıyoruz. Geçen gün, Ilıca’ya gittiğimde herkesin dert küpü olduğunu gördüm. Başta suların bitmiş, temizlik sorunu başta olmak üzere birçok konuda dertler döküldü. Velhasıl, çocukluğumuzun ve gençliğimizin unutulmaz hatıraları ile dopdolu olan bu güzel termal kaplıca tepesi maalesef kaderine terk edilmiş. Özel mülk sahipleri her tarafa tel örgüler çekmiş. Bu tepeyi kiralayan şahısta geçiş noktasını kapatmış kilitlemiş. Vatandaş bu ammenin malı olan sit alanı konumundaki seyir tepesini nasıl gezecek. Turist buraya neye gelsin ki nereyi görecek! Vicdanım çok sızladı. Etkili ve yetkililerin bu konu da girişimlerde bulunması için neler yapmalıyız diye düşünüyorum. Sesimizi daha çok yükselterek Ilıcamızın eski haline olmasa bu durumundan kurtulmasını sağlamalıyız. Çok yorumlar geliyor. Bir genç çocukluğunda burasını babasının gezdirdiğini sonra kendisi gittiğinde ise özel mülk sahipleri tarafından kovulduğunu bize aktarmış. Evet, Şair ve Ozan Cem Doruk Armay’ın dediği gibi; ‘Ilıca mahzun kimsesiz çaresiz’ Olması gereken, burada vatandaşların eskisi gibi eğlenmesini ve yüzme havuzlarının yeniden doğuşunu sağlamaktır. Ama gördük ki mal sahipleri buraların kralı olmuşlar. Maalesef. Orman ile kaplıcanın iç içe girdiği bu doğa harikasını göz göre göre yok oluyor. Yetkililerimiz kulak verip oralı bile olmuyor. Çok yazık.

Eskiden Seydişehir için şifa, Ilıca için ise sefa derlerdi büyüklerimiz. Gerçekten Ilıca’da sefa yapılırdı. Artık, burasının sefası da kalmadı maalesef. Gün geçtikçe gerilemekte, ilgisizlikten adeta bir kır havasına bürünmüş durumda. Başta kendim dâhil olmak üzere bunun vebali herkese düşmektedir. Çünkü Ilıca gidiyor ve bizlerde maalesef bakıyoruz. Geçen gün, Ilıca’ya gittiğimde herkesin dert küpü olduğunu gördüm. Başta suların bitmiş, temizlik sorunu başta olmak üzere birçok konuda dertler döküldü. Velhasıl, çocukluğumuzun ve gençliğimizin unutulmaz hatıraları ile dopdolu olan bu güzel termal kaplıca tepesi maalesef kaderine terk edilmiş. Özel mülk sahipleri her tarafa tel örgüler çekmiş. Bu tepeyi kiralayan şahısta geçiş noktasını kapatmış kilitlemiş. Vatandaş bu ammenin malı olan sit alanı konumundaki seyir tepesini nasıl gezecek. Turist buraya neye gelsin ki nereyi görecek! Vicdanım çok sızladı. Etkili ve yetkililerin bu konu da girişimlerde bulunması için neler yapmalıyız diye düşünüyorum. Sesimizi daha çok yükselterek Ilıcamızın eski haline olmasa bu durumundan kurtulmasını sağlamalıyız.

Çok yorumlar geliyor. Bir genç çocukluğunda burasını babasının gezdirdiğini sonra kendisi gittiğinde ise özel mülk sahipleri tarafından kovulduğunu bize aktarmış. Evet, Şair ve Ozan Cem Doruk Armay’ın dediği gibi; ‘Ilıca mahzun kimsesiz çaresiz

Olması gereken, burada vatandaşların eskisi gibi eğlenmesini ve yüzme havuzlarının yeniden doğuşunu sağlamaktır. Ama gördük ki mal sahipleri buraların kralı olmuşlar.

Maalesef. Orman ile kaplıcanın iç içe girdiği bu doğa harikasını göz göre göre yok oluyor. Yetkililerimiz kulak verip oralı bile olmuyor. Çok yazık.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.